Skip to content Skip to footer

Debora van Es

Ik ben Debora van Es, en ik geef Kinderyoga in Schiedam. Ik werk al 22 jaar met kinderen in de leeftijd van 0 tot 11 jaar op kinderdag verblijven en peuterspeelzalen.

Hoe ben ik zelf in aanraking gekomen met Yoga?

Zo’n 20 jaar geleden kwam ik terecht bij een zwangerschapsyogadocent, hier had ik zoveel baat bij dat ik na mijn bevalling verder ben gegaan met yoga. Dit heb ik een aantal jaren gedaan, maar door omstandigheden even mee gestopt. maar wat het betekende voor me dat vergeet je niet. na deze periode ben ik er weer mee begonnen en ik ben er zo blij mee! Ik kom zelf nu weer thuis in mijn eigen lichaam, steeds meer baans tussen lichaam en geest, ik straal weer en ik groei(-yoga) weer! Ik ben heel gelukkig en bevoorrecht deze weg te hebben gevonden, en vind daarom dat ik deze ervaringen wel moet doorgeven aan anderen, dit gun je gewoon iedereen.

Ibiza

In mijn werk en om mij heen heb ik de afgelopen jaren heb ik opgemerkt dat er veel van de kinderen gevraagd wordt. Ze zijn druk in de weer met van alles en moeten tegenwoordig ook van alles. Ook de gesprekken met de ouders hebben mij aan het denken gezet. Hierdoor kwam ik op het idee daar iets mee te moeten doen. Kinderen weer in contact met zichzelf proberen te krijgen en weer te leren luisteren naar zichzelf en dat uiteraard opp een leuk speelse manier.

4 jaar geleden ben ik bij Helen Purperhart terecht gekomen om daar een opleiding kinderyoga te doen. nog net voor dat ik deze opleiding afrondde kwam ik bij SMRTI terecht met het verzoek of ik daar les wilde gaan geven. daar geef ik nu al een aantal jaren met veel plezier kinderyoga.

April 2018 heb ik mijn ouder-kind yoga certificaat behaald bij Pureyoga en zal ik nu ook ouder-kind yoga gaan geven. De combinatie is erg uniek omdat het kind zich gesteund voelt, en de ouder ook mee kan gaan en proeven van hoe heerlijk het is om even lekker alles los te laten en zichzelf ook even te voelen, en dat schept een band met je kind als je dat dan samen kan en mag doen. ik heb er erg veel zin in!

Behaalde modules:

– Basis Kinderyoga
– Chakra Yoga (kids teens)
– Kinder Massage
– Kinder meditatie
– Deugden Yoga
– Kindermeditatie
– Kinderyoga Technieken
– Kinderyoga Avonturen
– Kinderyoga Intervisie
– Kinder Mindfulness

Ouder-Kind Yoga (pureyoga)


Facebook